با وجود این که مدیریت دستگاه ورزش طی ابلاغیهای رسمی به تمامی ورزشکاران، مربیان و مدیران فعال در حوزه ورزش بارها تاکید کرده است که از مصاحبه با رسانههای فارسی زبان خارج از کشور پرهیز کنند اما بررسی رفتار تعداد معدودی از اهالی ورزش به ویژه چهرههای شهرت طلب این واقعیت را به اثبات میرساند که این افراد علی رغم ژست قانون پذیری در محافل رسمی، تمایلی به تبعیت از قانون ندارند به گونهای که بدون درنظر گرفتن محدودیتهای قانونی به عنوان یک همراه همیشگی با رسانههای بیگانه فارسی زبان همکاری کردند.
به گزارش رجانیوز، چهرههای فوتبالی در این عرصه هم گوی سبقت را از سایر چهرههای ورزشی ربودهاند، به شکلی که این افراد در نقش یک فعال رسانهای در تمامی اوقات در پروژههای خبری این رسانهها نقش پررنگی دارند. ابراهیم قاسمپور، مجید جلالی، بهتاش فریبا، حسن روشن، جلال طالبی، بهمن فروتن، حسین کلانی، شهرزاد مظفر از جمله افرادی فعال در حوزه فوتبال هستند که با رسانههایی چون صدای آمریکا، بی بی سی فارسی، دویچه وله آلمان و... به صورت دائم در حال همکاری هستند.
البته غیر فوتبالیها هم در این مسیر با رسانههای فارسی زبان همکاری فراوانی داشتند، به عنوان نمونه سرمربی سابق تیم ملی والیبال که به عنوان یکی از کارشناسان رسانه ملی در مقاطع خاص در تلویزیون ایران حضور پیدا میکند به عنوان کارشناس والیبال با صدای آمریکا همکاری دارد به گونهای که از حسین معدنی به عنوان کارشناسان مشترک رسانه ملی و صدای آمریکا نام برده میشود.
در کنار حسین معدنی، افرادی چون محمد حسن محبی پیشکسوت کشتی ایران، علی اکبر دودانگه مربی تیم ملی کشتی آزاد ایران، احسان حدادی ملی پوش پرتاب دیسک ایران، لیلا ابراهیمی عضو تیم ملی دو و میدانی ایران، نیز گاهی با این رسانهها گفتوگوهایی داشتهاند، به گونهای که با مصاحبههای با این رسانه هرگز به خواسته آنها پاسخ منفی نمی دهند.
مرور عملکرد ورزشیها در این عرصه، این واقعیت را به اثبات میرساند که علیرغم محدودیتهای خاص از سوی مجریان دستگاه ورزش برخی چهرههای شهرت طلب بدون در نظر گرفتن خط مشی رسانههای فارسی زبان در قبال سیاستهای کشور قانون و نظان جمهوری اسلامی و غرضورزیهای این رسانهها در خصوص مناقع مردم ایران را نادیده میگیرند تا فرصت تبلیغ و خودنمایی برای خود را در این عرصه از دست ندهد.
هر چند این موارد در اکثر مواقع از سوی مسوولان ورزشی کشور به صورت نمایشی محکوم شده اما در برخی اوقات، مدیران ورزشی هم با ورزشکاران و مربیان قانون گریز نیز همراه شدند تا قانون گریزان زیر چتر حمایتی مدیران قرار گیرند، به عنوان مثال رئیس یکی از فدراسیونهای ورزشی که چندی پیش بازیکنان و مربیان تیم ملی زیر مجموعه وی با خبرنگار صدای آمریکا مصاحبه کرد در حمایت از آنها مدعی شد:« چه ایرادی وجود دارد که بچههای ما با صدای آمریکا مصاحبه کردهاند و نظر کارشناسی خود را به آنها اعلام کردهاند!»
با در نظر گرفتن این فضا به نظر میآید مسوولان دستگاههای نظارتی به ویژه مدیران وزارت ورزش و جوانان باید راهکار مناسبی برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی در نظر بگیرند چون اگر این روند همچنان تداوم داشته باشد فضای قانون گریزی در جامعه ترویج خواهد شد و دیگر کسی از قانون تبعیت نخواهد کرد. از طرفی مدیران رسانه ملی نیز باید تدبیری اتخاذ کنند که افرادی که علی رغم موانع قانونی به همکاری خود با رسانههای بیگانه ادامه میدهند فرصت حضور در برنامههای ورزشی رسانه ملی را در اختیار نداشته باشند چون این اتفاق حاشیه امنیی برای آنها به وجود خواهد آورد که می توانند در هر دو صحنه حضور فعال داشته باشند.